sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lauantai 13.10.2012 Empire State Building
Illan hämärtyessä saavuimme Empire State Buildingille. Ylös tuntui olevan loputon määrä jonotuslinjoja, onneksi jonottajia tuntui olevan melko vähän. Vartijat päästivät meidät jopa hieman ohittelemaan muita jonoja. He myös yrittivät moneen kertaan imitoida kieltämme sen kuullessaan.
  Viimeisessä jonossa oli mahdollisuus siirtyä portaisiin. Osa ryhmästä, minä mukaan lukien, päättivät, että jonotus saisi riittää ja kuntoilu alkaa. En muista, montako kerrosta kiipesimme, mutta kyllä se varmasti ainakin parikymmentä oli. Kaikesta päivän kävelystä huolimatta se ei tuntunut edes kovin pahalta, ja olimme muita huomattavasti aikaisemmin ylhäällä.


 Näkymät olivat upeat! Valitettavasti maiseman ikuistaminen valokuvaan oli lähes mahdotonta, koska oli niin pimeää, joten hetken yritettyämme luovutimme ja tyydyimme vain ihailemaan lauantai-illan New Yorkia. Ennen alas lähtöä, muita odotellessani, jalat olivat tulessa ja mihinkään ei tietenkään saanut istua. Tuskaisista oltavista huolimatta päädyin laskeutumaan portaat myös alas. Siinä säästyi seisoskeluaikaa.
 Kotiin lähtöä varten saimme ryhmittäin 10 dollaria, joiden avulla tuli selviytyä kotiin asti taksilla. Perille oli päästävä mahdollisimman nopeasti ja halvalla. Kisailu oli kuin Amazing Racessa kaikkien rynnätessä ulos huitomaan. Taksin saamisessa toisilla kävi hyvä, toisilla huono tuuri. Toiset taas näyttivät kävelevän kauemmas, ehkä rahan säästön toivossa? Minun porukkani sai taksin Empire Staten läheisyydestä, mutta juutuimme poliisin aiheuttamaan ruuhkaan, jonka takia menetimme pari dollaria. Sanoimme taksikuskille, että meillä olisi todella kiire, suorastaan hätä, ja taksikuski yritti selvästi parhaansa kaahatessaan kaduilla. Rahasumma ylittyi pari korttelia ennen hotellia, joten päätimme nousta taksista ja juosta teatraalisesti loppumatkan. Heitimme rahat kouraan ja lähdimme juoksuun. Lopullinen summa oli 11 dollaria, emmekä olleet paikalla ensimmäisinä. Onneksi se ei haitannut, hauskaa oli kuitenkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti