maanantai 3. joulukuuta 2012

Ruokakokemuksia New YorkistaEnsimmäisessä ruokakokemuksessani New Yorkissa ei ollut mitään kehumista, sillä päädyimme ensimmäisenä Mäkkäriin. Käynti oli pienoinen kulttuurishokki, sillä ruoka maistui jotenkin teollisemmalta, ja annoskoot olivat mielestäni suunniteltu jättiläisille. Tämän pienen epäonnistumisen jälkeen huomasin kuitenkin, että New York on täynnä ihania makuelämyksiä.
     Tietysti tutustumisen arvoisia ruokamekkoja olisivat olleet kuuluisat Chinatown ja Little Italy, mutta valitettavasti en sinne tällä reissulla kerennyt. Kävimme kuitenkin syömässä kiinalaisessa ravintolassa Columbia Universityn lähellä, ja sain elämäni ensimmäistä kertaa sellaisen pienen suloisen "fortune cookien", jonka paperilappusessa olevassa elämän viisaudessa ei ollut niin mitään järkeä.
     New Yorkin joka ikinen katu ja nurkkaus pursusi erilaisia kulinaarisia makuelämyksiä (ja Starbuckseja!!) mutta valitettavasti viikossa ei niitä kaikkia ehdi käydä läpi. Yhden asian huomasin vielä New Yorkilaisessa ruokakulttuurissa: kukaan ei pysähtynyt syömään pitkään ja mukavasti, vaan kaikki ahmaistiin ikään kuin lennosta, mikään ei kyllä ole mikään ihme kaupungissa, joka ei koskaan nuku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti